lauantai 13. toukokuuta 2017

Ei ihmiset vuoriin kaadu vaan kiviin



Minua on alkanut todella nyppiä Espoossa kuuluva jatkuva valitus SOTE-uudistuksesta. Kuinkahan monta kertaa olen kuullut kaupungin virkamiehen tai kuntapoliitikon suusta lauseen: Valta ja rahat valuvat maakuntaan, jos SOTE tulee.

Niin mihin maakuntaan. Korkeintaan Helsinkiin! Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat niin suuria, että ne voivat sanella kaikki Uudenmaan kehittämislinjat. Käsittääkseni Helsingillä  on helposti 60% päätösvallasta uudessa maakuntahallinnossa. Aivan sama tilanne on ollut HUS:ssa, mikäli olen ymmärtänyt oikein.

Lisäksi, jos  Espoon jotain on syytä pelätä, niin äänien keskittymisen helsinkiläisehdokkaille kaikissa puolueissa. Helsingissä on varmasti ehdokkaana näkyviä poliitikkoja ja kansalaivaikuttajia. Olisi ehdottoman tärkeää olla varma, että valittavat edustajat ovat koko maakunnan asialla. Tai siis maakunnan asukkaiden, asuivatpa he missä tahansa kunnassa.

 Ihan vain vertailun vuoksi katsoin, kuka HOK-Elannon vaaleissa kahmii äänet. Valintalistan ensimmäisinä taisivat olla Erkki Tuomioja ja Jaana Pelkonen. En väitä, etteivätkö he olisi osuustoimintaliikkeen kannattajia, mutta ainakin he ovat julkisuudessa näkyviä poliitikkoja. Ja lista jatkuu samanlaisena.

Mitä espoolaisten siis kannattaa tehdä, jos haluavat, että espoolainen ääni kuuluu. Kannattaa tuoda esiin espoolaisia ehdokkaita KAIKISSA puolueissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti