lauantai 16. joulukuuta 2017

Onko turha itkeä, kun maito on jo maassa?


Metroliikenteen alettua Espoossa on alkanut vilkas keskustelu liikennejärjestelyistä. Metro oli useita vuosia myöhässä ja kuitenkin muutokset tuntuvat tulevan yllätyksenä. Suorien bussivuorojen lakkaamista ja matka-aikojen pidentymistä on kauhisteltu oikein porukalla.

Metroliikenteestä, kuten muustakin joukkoliikenteestä alueellamme vastaa HSL.
HSL:n hallitukseen kuuluu kaupungien edustajat ja se päättää hankittavasta liikenteestä, mutta kukin kaupunki on itse tehnyt päätökset palvelutarjonnan laajuudesta. Espoo haluaa ohjata matkustajia metron käyttäjiksi ja näin päätettiin poistaa suoria yhteyksiä Helsinkiin. 

Helsingin seudun liikenteen hallituksessa on Espoota edustamassa kolme varsinaista ja kolme varajäsentä. Paikat kuuluvat kokomukselle, vihreille ja SDP:lle. Muutokset eivät voineet tulla yllätyksenä hallituksen jäsenille ja tuskin monelle muullekaan päätöksen tekijöistä. Kuinka he aikovat vaikuttaa jatkossa, että vastaavilta virheiltä vältytään?

Länsiväylässä 11.12. liikennekaaosta kauhistelleet vihreiden edustajat voisivat populistisen kauhistelun sijaan vaikka soittaa puoluetovereilleen ja kysellä päätösten taustoja.

Onneksi siis voimme ajatella, että jos viisautta ei ole ollut aiemmin, ehkä kansalaismielipide saa sen nyt syntymään. Onhan järjetöntä, että Meilahden sairaala-alueelle vuorotyötä tekevät hoitajat joutuvat kulkemaan jopa kolmella eri kulkuvälineellä työmatkansa aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti