lauantai 11. maaliskuuta 2017

Linnut laulavat silloin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet.
Olen viime viikkoina ihmetellyt uutta Espooseen rakennettua päiväkotia. Hieno talo, johon on kuulemma suunniteltu hoitopaikkaa yli sadalle 1-6-vuotiaalle lapselle. Asia, mikä minua ihmetyttää, on talon piha.
Kahden katoksen  tai varaston on välissä alue, jossa on kiipeilyteline ja varmaan hiekkalaatikko. Mutta tontille ei mahtunut jäämään yhtään puuta tai pensasta. Saattaa olla, että pihalle kevään tullen istutetaan jotain, mutta ainakin kaikki luonnonvarainen kasvusto pihalta hävisi.

Haluaisin nähdä, kuinka henkilökunta toteuttaa varhaiskasvatuksen tavoitteita ulkoilun ja liikunnan suhteen. Jos muistan oikein, pikkulasten piti uusien suositusten mukaan liikkua 2 tuntia päivässä.
Toisaalta, saattaahan se olla, että lapsille on iso liikuntatila sisällä.

Luulen, että ongelma sai alkunsa siitä, että tontti, jolle päiväkoti sijoitettiin oli armottomasti liian pieni talon kokoon nähden. En voi lakata ihmettelemästä, eikä mistään lähialueelta tosiaan löytynyt yhtään isompaa tonttia. Talo sinänsä näyttää ulkoa päin oikein komealta, mutta ei käy kateeksi arkkitehtiä, joka piirteli taloa kolmionmuotoiselle postimerkille.

Lisäksi miltäs kuulostaa: Päiväkoti, jossa on 7 asiakkaiden parkkipaikkaa. Ja henkilökunnalle ei niinkään montaa. Varmaan on tarkoitus, että lapset ja työntekijät tulevat paikalle kävellen tai bussilla.
Sijaitseehan ko. päiväkoti vilkkaasti liikennöidyn tien varressa ja bussipysäkki on ihan vieressä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti