sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Luulo ei ole tiedon väärttiIhan rehellisesti voin sanoa, että ymmärrän rakennustekniikasta suurin piirtein yhtä paljon kuin sika tuulimyllyistä. Niinpä minulla onkin vara pohtia kaupungin koulurakennusten kunnossapitoa.
Jotain olis tehtävä ja pian, sillä Espoon kaupugin koululaisista on tällä hetkellä väistötiloissa 10 % ja se tulee todella kalliiksi. 


Mietin, voisiko asiaa ongelmia ratkoa vaikka näin


  • Kaupunki aloittaa jonkun puolueettoman tahon, vaikka VTT:n,  kanssa projektin, jolla selvitetään koulurakennusten kunto. Tutkimushanketta voisi tietysti viritellä myös teknisten yliopistojen kanssa. 
  • Projektissa rakennukset jaettaisiin karkeasti kolmeen luokkaan 1) hyviin, käyttökelpoisiin rakennuksiin 2) korjauskelpoisiin, jotka laitetaan kiireellisyysjärjestykseen rakennusteknisin perustein  ja 3) purkukuntoisiin
  • Jokaiselle suuralueelle rakennutetaan siirtokelpoinen koulurakennus liikuntapaikkojen lähelle. Siten ei tarvitse rakentaa liikuntatiloja. Leppävaaran suuralueella väistökoulu voisi sijoita Leppävaaran liikuntapuiston läheisyydessä. 
  • Väistö toteutetaan vain tarpeellisessa laajuudessa ja näin ehkä usean koulun oppilaat voivat käyttää väistökoulua saman aikaisesti. 
  • Espoo aloittaa tyyppikoulun ja tyyppipäiväkodin suunnittelun yhdessä muiden suurien kaupunkien ja mahdollisesti rakennuttajien kanssa vaikka kilpailuna. Tavoitteena muuntautuva, turvallinen ja moderni koulu, joka voidaan toteuttaa monenlaiseen ympäristöön. Aiemmin opetushallitus tuotti näitä tyyppikoulupiirustuksia, mtta se aika on ollutta ja mennyttä. 
  • Uusien ongelmien välttämiseksi Espoo alkaa valvoa rakennustensa korjauksia erityisen tarkasti. Tehostetaan siis rakennusvalvontaa kaupungin kohteissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti